Historia zbiórki „Magazyn Fundacji”

Jak to się zaczęło?

Fundacja Bezcenni powstała w kwietniu 2019 roku, aby nieść pomoc kobietom w kryzysie, ofiarom przemocy domowej, rodzinom w trudnej sytuacji materialnej. Zapewniamy równy start dzieciom, bez względu na to w jakich okolicznościach przyszły na świat oraz wsparcie dla kobiet w radosnym, godnym i spełnionym przeżywaniu macierzyństwa.

Naszym sukcesem jest uratowanie życia dzieci, których matki, będąc w kryzysie rozważały aborcję. Tak jak nasza ostatnia podopieczna, która pokonała strach, niepewność i zdecydowała się urodzić dziecko mimo trudnej sytuacji. Dzięki Fundacji dziewczyna samotnie wychowując piątkę dzieci, kontynuuje studia, spłaca długi, przeprowadziła się do mieszkania, które pomogliśmy wyposażyć, została objęta pomocą duchową i prawną, układa swoje życie na nowo, a przede wszystkim cieszy się macierzyństwem.

Gdy ruszaliśmy z niesieniem pomocy potrzebującym kobietom, nie wyobrażaliśmy sobie skali potrzeb – zarówno potrzeb tych kobiet, jak i potrzeb Fundacji. Rzeczy na pierwsze paczki wypełniały mieszkanie i piwniczkę Magdy – Prezes Fundacji, a większe gabarytowo przedmioty przechowywały zaprzyjaźnione rodziny. Biuro znajdowało się w kuchni, a Darczyńcy, Wolontariusze i Podopieczni dopytywali co chwila, kiedy Bezcenni będą mieli swoją prawdziwą siedzibę.

Możliwości otworzyły się dzięki szczodrości i wsparciu Spółdzielni Mieszkaniowej Piaski Nowe, która wynajęła nam pomieszczenia magazynowe. O tym jak wyglądały pierwsze działania, aby zaadoptować te salki możecie zobaczyć tutaj https://www.facebook.com/fundacja.bezcenni/photos/pcb.157973268926509/159183662138803/?type=3&theater. Pracy był ogrom, a za razem jeszcze więcej radości, że wreszcie możemy posegregować rzeczy dla Mam i Maluszków oraz że mamy gdzie się spotykać i działać.

Dzięki Wam, drodzy Przyjaciele, Fundacja cały czas się rozwija, a wraz z tym wzrastają potrzeby lokalowe. Stąd pomysł na adaptację kolejnych pomieszczeń. Niestety ceny remontów są bardzo wysokie, a nie możemy ponosić ich kosztem bieżących działań i codziennej pomocy Podopiecznym. Bez tego zaplecza niemożliwe będzie ratowanie kolejnych dzieci od aborcji, pomaganie kobietom w kryzysie, wspieranie rodzin materialnie, psychologicznie i duchowo. Dlatego prosimy Was o wpłaty na zbiórkę „Magazyn Bezcennych” – remont i adaptacja pomieszczeń. Serdecznie Was zachęcamy do wsparcia i z serca dziękujemy za każdą wpłatę. Zajrzyjcie do zakładki Wesprzyj, gdzie dowiecie się konkretnie jak dokonać wpłaty na rzecz remontu Magazynu Bezcennych.