Zbiórka „Magazyn Bezcennych”

Udało się!!!

Kochani, właśnie zakończyliśmy zbiórkę na Magazyn Bezcennych. Wspólnie udało nam się zebrać 27.275 zł, czyli więcej niż początkowo zakładaliśmy. To niesamowity pokaz jedności i siły społeczności, dla której ważna jest idea ratowania nienarodzonych i wspierania kobiet w ich macierzyństwie. Jest to również znak, że Ekipy Bezcennych nie tworzy już tylko garstka ludzi zakładających Fundację, ale że dołączyliście do nas Wy – otwarci, serdeczni darczyńcy, chcący zmieniać świat na lepsze. Dziękujemy i witamy w Ekipie Bezcennych! Pozwólcie, że w tym miejscu podziękujemy szczególnym osobom, bez których zbiórka i remont magazynu nie byłyby możliwe.

Po pierwsze dziękujemy Szczepanowi Kasińskiemu i agencji doradztwa Armiger, który pokazał nam czym jest fundraising, nauczył jak przygotować i przeprowadzać zbiórkę, motywował do pracy, dopingował  podczas całej zbiórki, a przede wszystkim wspierał ideę Fundacji.

Po drugie, dziękujemy Tomkowi Łakomemu i firmie adito.pl, która wsparła nas w sprawach informatycznych m.in przygotowując stronę internetową i pomagając uruchomić narzędzia do zbiórek pieniędzy.

Po trzecie, dziękujemy wspaniałej i profesjonalnej ekipie remontowej Piotra Dybła, która podjęła się niełatwego zadania dostosowania powierzchni magazynowej do potrzeb Fundacji. Zdziałali cuda podczas remontu, służąc fachową radą i idealnym wykonawstwem.

Ogromnym wsparciem dla wykonawców byli wspaniali mężczyźni, wolontariusze, którzy ciężko pracowali przy remoncie, nie szczędząc czasu, sił i pieniędzy dla dobra Fundacji. Dziękujemy z serca: Robertowi Ziobrze, Janowi Czerwińskiemu i Wojtkowi Larysiowi oraz Wojownikom Maryi na czele z Michałem Kołodziejczykiem, którzy odmalowali Magazyn Bezcennych.

Z serca dziękujemy Oli Płonka – Jelonek, której wrażliwość, zmysł artystyczny i wiedza o architekturze wnętrz pomogły nam zaplanować prace w magazynie i wykonać je tak, aby wnętrza były funkcjonalne, ergonomiczne a zarazem przyjazne i piękne.

Dziękujemy również naszym przyjaciołom z Fundacji Małych Stópek z księdzem Tomkiem Kancelarczykiem na czele, na których pomoc merytoryczną, duchową i finansową zawsze możemy liczyć.

Za wielką życzliwość, szczodrość, otwarte serce i wszelką dobrą radę dziękujemy Robertowi Halikowi. Dołączył do Ekipy Bezcennych i z wielką odwagą niesie w świat idee Fundacji, dosłownie niesie gdyż m. in. pielgrzymował pieszo w intencji Fundacji, pracowników, darczyńców i podopiecznych do Sanktuarium Matki Boskiej, Pani Saneckiej, Matki Oczekiwanego Macierzyństwa, w kościele parafialnym w Sance.

Dziękujemy też naszym wspaniałym wolontariuszkom, które prężnie działały na rzecz zbiórki na Magazyn Bezcennych: Emilii Sędzik, Martynie Koss, Małgorzacie Kijowskiej i Joannie Gnojek.

Nie sposób jest wymienić z imienia i nazwiska wszystkich ludzi dobrego serca, którzy wsparli naszą akcję. Wiedzcie jednak, że jesteśmy Wam ogromnie wdzięczni, włączamy Was i Waszych bliskich w dziękczynne modlitwy, które codziennie zanosi nasza Diakonia Modlitewna oraz serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej siedziby, zobaczenia jak zostały spożytkowane zebrane środki, a przede wszystkim spotkania się z nami przy kawie i rozmowie o tym, jak wspólnie możemy zmieniać świat i ratować życie Bezcennych Dzieci.