Zbiórka Magazyn Bezcennych 2.

Serce człowieka jest pojemne: miłością może ogarnąć wielu ludzi.

Niestety, mimo ogromnego serca, które wkładamy w działania na rzecz naszych Bezcennych, metraż którym dysponujemy już tak rozciągliwy nie jest.
Mając taką a nie inną kubaturę do dyspozycji, nasz lokal w desperacji zaczął zagęszczać się, wózki zostały ulokowane w mało dostępnych zakamarkach, magazyn rośnie w górę i w boki w miarę dodawania kolejnych półek i regałów na ubranka, pieluchy i środki czystości.
Do tych podsufitowych półek łatwy dostęp mieliby tylko kaskaderzy lub najwyżsi koszykarze NBA, którzy jeszcze nie zgłosili się do wolontariatu, niestety.:-)

Magazyn nie tylko jest mały, ale  od wejścia do budynku, nie robi najlepszego pierwszego wrażenia. Dobrzy ludzie, którzy wybierają się do nas pierwszy raz, przychodzą z duszą na ramieniu. Najpierw niepewnie schodzą odrapaną klatką schodową, potem otwierają jedne ciężkie i koślawe drzwi,
następnie mijają robotniczy kącik pełny kurzu i niedopałków papierosów, a w głowach kołacze się gorączkowe pytanie, czy dobrze trafili….
w końcu docierają do drzwi z logo Fundacji i czują ulgę, widząc ciepłe i przytulne Biuro Fundacji.

Wkrótce będzie lepiej. Mocno w to wierzymy.

Dzięki Bogu i życzliwym ludziom ze spółdzielni uzyskaliśmy zgodę na przysposobienie kolejnego pomieszczenia.
Zakasujemy zatem rękawy i snujemy odważne plany. Zaprowadzimy porządek tam, gdzie dotąd był kurz i niedopałki. Starannie przygotujemy wybieg dla naszych wózków i innych dużych akcesoriów. Chcemy również zakupić pralkę i suszarkę oraz stworzyć estetyczny kącik do rozmów z Bezcennymi Mamami, Wolontariuszami i Darczyńcami. Nasz plan jest prosty: ma być przede wszystkim przestronnie i funkcjonalnie. Żadnych marmurów układać przecież nie będziemy. Potrzebujemy jednak 30. 000 złotych.

Ten projekt uda się tylko z pomocą Darczyńców, czyli ludzi takich jak TY.

Jeśli serce podpowiada Ci, że magazyn Bezcennych to Twoje dzieło i chcesz pomóc mu rosnąć w siłę, do dzieła! Wpłać kwotę jaką uznasz za stosowną

Jesteśmy wdzięczni za każdą wpłatę, DZIĘKUJEMY!
autor tekstu: Magdalena Sochacka