REMONT SIEDZIBY FUNDACJI!

Tak jak zapowiadaliśmy – we wrześniu ruszył remont siedziby Fundacji. Po dopełnieniu wszystkich formalności ze Spółdzielnią, od której wynajmujemy pomieszczenie, mogliśmy zakasać rękawy i zabrać się do pracy! A jest jej niemało. Po pierwsze musieliśmy uprzątnąć rupiecie, śmieci i gruz po poprzednich użytkownikach. Po drugie zaprzyjaźniona ekipa budowlana skuła betonowe cokoły. Oczywiście wiązało się to z ogromem pyłu i gruzu. Dzielne Wolontariuszki posprzątały ile mogły, ale jak sami wiecie pył remontowy unosi się i osiada na meblach bardzo długo, więc codziennie rano zastajemy biuro Fundacji pokryte warstwą burego kurzu. Cóż… takie są uroki remontu. Następnym krokiem było załatanie dziur po cokołach nową wylewką i kolejne sprzątania:) Obecnie czekamy na rozpoczęcie prac związanych z elektryką i hydrauliką, potem jeszcze tylko regipsy, tynki, podłoga, malowanie, oświetlenie, meble, półki i wszystko będzie gotowe! Dużo pracy przed nami, ale wierzymy, że z Bożą pomocą i wsparciem życzliwych ludzi damy radę!

W tym miejscu prosimy: jeśli masz trochę czasu i siły, jeśli masz jakieś zdolności budowlane, wiedzę z dziedzin „okołoremontowych”, a przede wszystkim chcesz pomóc – zadzwoń, napisz, przyjdź! Każda pomoc będzie Bezcenna!

Równocześnie wciąż można wesprzeć finansowo remont siedziby Fundacji wpłacając dobrowolną kwotę:

przelewy krajowe:

Wesprzyj

Za każdą pomoc DZIĘKUJEMY!!!