Fundacja bezcenni
Pragniemy pomagać matkom, aby godnie przeżywały swoje macierzyństwo od samego początku.

BO KAŻDE ŻYCIE JEST BEZCENNE

Krótko

O nas

Fundacja Bezcenni powstała w kwietniu 2019 roku , aby nieść pomoc kobietom w kryzysie, ofiarom przemocy domowej, rodzinom w trudnej sytuacji materialnej. Zapewniamy równy start dzieciom, bez względu na to w jakich okolicznościach przyszły na świat oraz wsparcie dla kobiet w radosnym, godnym i spełnionym przeżywaniu macierzyństwa.

Naszym sukcesem jest uratowanie życia dzieci, których matki, będąc w kryzysie rozważały aborcję. Tak jak nasza ostatnia podopieczna, która pokonała strach, niepewność i zdecydowała się urodzić dziecko mimo trudnej sytuacji. Dzięki Fundacji dziewczyna samotnie wychowując piątkę dzieci, kontynuuje studia, spłaca długi, przeprowadziła się do mieszkania, które pomogliśmy wyposażyć, została objęta pomocą duchową i prawną, układa swoje życie na nowo, a przede wszystkim cieszy się macierzyństwem.

Gdy ruszaliśmy z niesieniem pomocy potrzebującym kobietom, nie wyobrażaliśmy sobie skali potrzeb – zarówno potrzeb tych kobiet, jak i potrzeb Fundacji. Rzeczy na pierwsze paczki wypełniały mieszkanie i piwniczkę Magdy – Prezes Fundacji, a większe gabarytowo przedmioty przechowywały zaprzyjaźnione rodziny. Biuro znajdowało się w kuchni, a Darczyńcy, Wolontariusze i Podopieczni dopytywali co chwila, kiedy Bezcenni będą mieli swoją prawdziwą siedzibę.

Możliwości otworzyły się dzięki szczodrości i wsparciu Spółdzielni Mieszkaniowej Piaski Nowe, która wynajęła nam pomieszczenia magazynowe. O tym jak wyglądały pierwsze działania, aby zaadoptować te salki możecie zobaczyć tutaj

Pracy był ogrom, a za razem jeszcze więcej radości, że wreszcie możemy posegregować rzeczy dla Mam i Maluszków oraz że mamy gdzie się spotykać i działać.

Dzięki Wam, drodzy Przyjaciele, Fundacja cały czas się rozwija, a wraz z tym wzrastają potrzeby lokalowe. Stąd pomysł na adaptację kolejnych pomieszczeń. Niestety ceny remontów są bardzo wysokie, a nie możemy ponosić ich kosztem bieżących działań i codziennej pomocy Podopiecznym. Bez tego zaplecza niemożliwe będzie ratowanie kolejnych dzieci od aborcji, pomaganie kobietom w kryzysie, wspieranie rodzin materialnie, psychologicznie i duchowo.  Dlatego prosimy Was o wpłaty na zbiórkę „Magazyn Bezcennych” – remont i adaptacja pomieszczeń. Serdecznie Was zachęcamy do wsparcia i z serca dziękujemy za każdą wpłatę.

PN – PT W GODZ 10  – 16

Email : fundacjabezcenni@gmail.com

FUNDACJA BEZCENNI
ul. Łużycka 55

Fundacja w sieci

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Bezcenni, z siedzibą w Krakowie, przy ul. Podedworze 6/27,e-mail: fundacjabezcenni@gmail.com
    2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. jako usprawiedliwionego interesu administratora
    3. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty będące zaangażowane w kontakt
    4. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 2 lat
    5. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
    6. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Zapisz się na nasz Newsletter!